Crònica de la presentació de l'Assemblea a Salou

Tot i la prohibició per part de l'Ajuntament de Salou (sense notificació ni cap tipus de justificació) de fer la xerrada a l'interior de la Biblioteca Municipal de Salou, unes 30 persones es van reunir ahir davant la Biblioteca per assistir a la xerrada a càrrec de tres membres de l'Assemblea Aturem Bcn World.
Un dels membres de l'Assemblea va començar la xerrada denunciant l'atemptat contra la llibertat d'expressió que suposa el fet que una regidora en nom de l'equip de govern, prohibeixi mitjançant una trucada a la biblioteca, el dret a expressar una opinió contrària al projecte de Bcn World; en aquest sentit, va dir que es reafirmaven encara més, en que darrere Bcn World hi ha opacitat, secretisme i falta d'informació.
Un cop es va denunciar aquest fet, el primer membre de l'Assemblea va parlar sobre el model d'especulació i la falta de transparència que suposa el projecte. En aquest sentit, va dir que aquest model perpetua l'especulació immobiliària més salvatge, que ja s'ha mostrat ineficaç econòmicament i l'artificialització de la costa daurada. També va recordar els antics negocis fraudulents de l'empresari que hi ha darrere de Bcn World i la falta d'informació que s'ha donat a la població sobre el projecte. Aquest membre també va recordar que actualment, estem veient que darrere la majoria de casos de corrupció que s'estan destapant hi ha l'especulació immobiliària, i que en aquest sentit caldria abandonar definitivament el model especulatiu per un model sostenible pel territori.
En segon lloc va parlar un altre ponent sobre l'impacte ambiental que produiria aquest projecte per a la zona, denunciant l'alt consum d'aigua que s'hauria d'aportar del riu Ebre, el perill de risc químic que podria suposar l'augment de volum de persones en una zona propera a la indústria química, i la destrucció d'una zona amb un patrimoni natural en flora i fauna prou important com potser la séquia major.
L'últim membre de l'Assemblea es va referir al turisme que aportarà de baixa qualitat, assegurant que no revertirà en el comerç local, farà augmentar els preus dels habitatges i perpetuarà un turisme de "sol i platja" que l'any 2008 la Generalitat de Catalunya ja assegurava que havia patit un estancament i calien combinar altres formules. Aquest membre també va assegurar que darrere tot projecte polèmic hi ha una promesa de "creació de milers de llocs de treball" recordant altres casos com Marina d'Or, Terra Mítica o la última reforma laboral. Sobre els llocs de feina va assegurar que no se'n crearien 20.000 directes i 20.000 indirectes com han promès, però que en tot cas, serien treballs precaris i temporals, perpetuant l'actual incapacitat dels governants d'aconseguir reduir l'atur amb treballs estables.
Un cop explicats els motius que porten a l'assemblea a rebutjar el projecte del BCN World es va obrir un torn obert de preguntes i un espai de debat en què vam intercanviar opinions, dubtes i propostes amb ciutadans de Salou i membres d'altres col·lectius del Camp.







Notícies sobre la presentació:


http://pobleviu.cat/2013/02/18/aturem-bcn-world-sha-de-presentar-al-carrer/

http://www.llibertat.cat/2013/02/presentacio-publica-de-l-assemblea-aturem-bcn-world-a-salou-20846

http://www.insalou.com/index.php/component/jevents/eventodetalle/1614/8/presentacion-pubica-de-la-asamblea-aturem-el-bcn-world?Itemid=1

http://deltaviu.org/2013/02/15/362/

http://gepec.cat/show_new.php?id=21

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/462816/index.php


Entrades populars d'aquest blog

COMUNICAT: Aturem Bcn World i GEPEC-EdC denunciem l’operació de compra dels terrenys de la Caixa per part de la Generalitat de Catalunya per 120 milions d’euros

COMUNICAT: Aturem Bcn World presentem al·legacions a la modificació del PDU del CRT de Vila-seca i Salou

COMUNICAT: El TSJC declara nul el Pla Director Urbanístic de Bcn World i estima parcialment els arguments d’Aturem Bcn World i GEPEC-EdC